Hoe je een verhaal visueel kracht bijzet met fotografie

Visual storytelling

 

Het mooie van verhalen vertellen is dat je met elk verhaal dat je vertelt nieuw terrein kunt verkennen. Wat als je een verhaal zou vertellen over een kapotte plaat? Of wat als het verhaal ging over twee vrienden die per ongeluk een platenspeler vernielden? Of misschien draaide het verhaal om een liefde voor muziek? Hoe dan ook, je hebt het potentieel om de ervaringen van je lezers met je boek drastisch te vergroten. Dus waarom zou je het niet eens proberen? Je zou wel eens verbaasd kunnen zijn hoeveel lezers de resultaten die je met je eigen fotoprojecten bereikt, prachtig zullen vinden. Bovendien versterken afbeeldingen – en video's – al je verteltechnieken. Hoe meer afbeeldingen of video's je in een project gebruikt, hoe rijker en gedenkwaardiger je eindproduct zal zijn. Lees verder voor enkele goede tips over hoe je een verhaal visueel kunt versterken met fotografie. Echter kan u hier terecht voor professionele hulp met visual storytelling, lees verder voor meer informatie.

Leer je foto's kennen

Het eerste wat je moet weten over het fotograferen van je boeken is dit: maak geen foto's die je niet nodig hebt. Als je wilt pronken met je fotografie aan al je vrienden, ga ervoor, maar gebruik geen foto's die je niet nodig hebt om je foto's te laten zien. Gebruik in plaats daarvan foto's waarvan je denkt dat ze interessant zijn, maar die je nog niet gewend bent. Als je in een bepaalde stemming bent voor een bepaald type foto, probeer dan een foto te maken die afwijkt van dat thema.

Gebruik de zoom van je camera

Een foto is slechts zo goed als wat eruit komt. Daarom is het slim om de zoomstand van je camera te gebruiken als je boeken fotografeert. Zo vergroot je de kans dat de lezer iets aan die beelden heeft. Zoom in op je foto's om ervoor te zorgen dat alle details die je maakt worden vastgelegd. Het helpt ook om de lens scherp te stellen op het object dat je wilt vastleggen.

Gebruik je storyboard.

Je visuele componenten zijn slechts zo nuttig als je storyboard. Je moet altijd je storyboard raadplegen wanneer je een beeld wilt verbeteren of veranderen, of een stemming of toon wilt creëren. Het is het belangrijkste gereedschap dat een verteller of auteur ooit kan hebben – een vliegtuig of een gebouw of een paraplu of een bord dat een verhaal vertelt. Het kan alles zijn wat je uit je eigen leven haalt, inclusief je omgeving, de voorwerpen die je vasthoudt en alles wat je schrijft. Als je niets uit je leven mag tekenen, of je hebt niet de mentale of fysieke mogelijkheid om dingen te tekenen, kun je altijd een nepleven creëren, een foto maken van een voorwerp en dan die foto gebruiken om een leven voor dat voorwerp te creëren.

Samenvatting

Het mooie van verhalen vertellen is dat je met elk verhaal dat je vertelt nieuw terrein kunt verkennen. Wat als je een verhaal zou vertellen over een kapotte plaat? Of wat als het verhaal ging over twee vrienden die per ongeluk een platenspeler vernielden? Of misschien ging het verhaal over een liefde voor muziek? Hoe dan ook, je hebt het potentieel om de ervaringen van je lezers met je boek drastisch te vergroten. Dus waarom zou je het niet eens proberen? Je zou wel eens verbaasd kunnen zijn hoeveel lezers de resultaten die je met je eigen fotografieprojecten bereikt, prachtig zullen vinden. Bovendien versterken beelden – en video's – al je verteltechnieken. Hoe meer beelden of video's je in een project gebruikt, hoe rijker en gedenkwaardiger je eindproduct zal zijn. Lees verder voor enkele goede tips over hoe je een verhaal visueel kunt versterken met fotografie.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *