Videoproductie basisbeginselen

Music video production

 

 

 

 

Videoproductie basisbeginselen

Videoproductie, ook wel videografie genoemd, is een doelgerichte actie-, animatie-, of live-actionvideo. Videografie kan bestaan uit een enkele scène of een reeks scènes. Het kan een geluidstrack bevatten, live acteurs, een klankbord, of zelfs een script met dialoog op een klembord. Videografie wordt meestal op een scherm geproduceerd, bijvoorbeeld op een TV-scherm.

Anderzijds kan music videoproductie ook worden geproduceerd als een computerspecifieke taak. Voorbeelden hiervan zijn:

Audio Opname

Dit is de meest elementaire vorm van videoproductie. Er zijn twee manieren waarop opgenomen audio kan worden gebruikt voor video-opmaak.

Een op zichzelf staande, meerkanaalsopname die bestaat uit een audiospoor met één luidspreker.

Een meerkanaals audio-opname zoals SRC, VBR, DTS of BD HQ.

Productie-ontwerp

Bij dit type videoproductie is er een bepaald ontwerp dat gedurende het gehele videoproductieproces wordt gebruikt. In de meeste gevallen worden de compositie-afspraken gemaakt voordat de video wordt opgestart, waarbij het videoproductieteam de volgorde samenstelt en de uiteindelijke productie-elementen bestelt.

Productie van productvideo’s

De tweede soort videoproductie valt onder de categorie productvideobouw. Bij dit soort videoproductie zijn er veel meer mogelijkheden dan bij de traditionele videoproductie. Typisch, wordt het geproduceerd met behulp van multi-channel geluid of multi-camera filmen, met een vorm van editing.

Productiebeheer

Producenten moeten de verwachtingen van de consument in stand houden, en het is af en toe nodig om deze verwachtingen van een ontwikkelende ontmoeting te handhaven. Voor dit soort videoproductie bestaat er geen gangbare norm. Er zijn echter enkele gemeenschappelijke factoren.

Ten eerste moet de video absoluut de vereiste produktiewaarde hebben. Als dat niet het geval is, zoals bij de productie van een korte videoclip die meer een op zichzelf staand probleem voor de klant is, is het onwaarschijnlijk dat hij van waarde zal blijken te zijn wanneer hij uiteindelijk wordt bekeken.

Ten tweede moet een geproduceerde video een vertrouwdheidsfactor hebben, waarop het creatieve team zich moet concentreren. Het moet de klant voldoende validatie of beheersing bieden, zodat hij met een gerust hart het gevoel heeft dat hij het juiste heeft gedaan en in goede handen is.

Ten derde moet er een formule zijn voor de productie van esthetisch consistente kwaliteit. Het is duidelijk dat als je iets ziet met overal vonken en gloed, iedereen zou proberen om dat soort video te huren. Helaas, als het gaat om videoproductie, de manier waarop vonken, gloed, en andere visuele effecten kunnen worden bereikt in een videografie hoeft niet per se bijzonder moeilijk, en misschien niet nodig zijn op alle.

Een videoproject produceren

Stap 1: Kies het juiste productieplan

Eerst wordt besloten op welk moment de productie moet beginnen. Een specifieke videoproductie-taak gaat van start zodra een vriend of cliënt een opdracht geeft. Een primaire taak kan door één persoon worden uitgevoerd, terwijl een secundaire taak steeds meer betrokken raakt naarmate meer en meer items worden aangeschaft.

Soms is de taak van het produceren van een videoproject veel te groot voor een klein individu om naar tevredenheid uit te voeren. In dat geval helpt het om een kleinere groep te laten samenwerken aan de videoproductie.

Als er minder dan een dozijn of tien mensen aan het videoproject werken, neemt een managementteam de uiteindelijke beslissingen of operationele acties, terwijl de videografietaak na wat meer denkwerk wordt opgestart. Voor multi-clients kan het voldoende zijn dat iedereen op het project één kantoor bezet, met het hoofd productie, vooraan en het hoofd on-site business, achteraan. De hoofdcoördinator is in feite de eerste persoon die contact opneemt met de onderaannemers.

lees meer:

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.