Technische termen die u moet kennen

 

Fotograaf Amsterdam

 

 

 

Enkele van de technische termen die je hebt geleerd zijn fotografie, flitsfotografie, elektriciteitsfotografie, silhouetverlichting, flitsfotografie : zoals je ziet, zijn er duidelijke verschillen tussen deze technische termen, en ze verwijzen niet naar hetzelfde onderwerp. De technische term “fotografie” zou dus naar bijna alles kunnen verwijzen. Nu moet u zich realiseren dat dit een misleidende bewering is. Om er zeker van te zijn dat dit waar is, moet u objectief leren wat “Fotografie” betekent. Onbewust begrijpen wij dat dat woord – dat een groot woord is – “fotograferen van” betekent, maar wij kunnen niet naar believen zeggen dat het naar een soort onderwerp verwijst, terwijl ons bewuste verstand ons – bij het zien van een foto van een gloednieuwe winkel, hierboven – vertelt dat de activiteit “fotografie” verwijst naar hun gloednieuwe winkel. Hier zijn dus de twee uitersten die je moet grijpen en stevig vastpakken : a.) De fundamentele termen op het gebied van fotografische participatie: “Fotografie”

b.) De tegenwoordig in de fotografie gangbare terminologie, die wij “fotografie” noemen: Publiciteitsfotografie Trouwfotografie Portretfotografie Fine Art Photography Small Business Photography Modefotografie Industriële fotografie Illustratiefotografie Men’sist Fotografie Aantrekkingsfotografie Moderne 3D-fotografie Sportmarketingfotografie Studiofotografie Familiefotografie B&W-fotografie Kleurenfotografie Monochrome fotografie B&W-fotografie is de meest algemene term, en verwijst naar alles wat foto’s maakt. Een fotograaf maakt foto’s met behulp van stilstaande beelden in een donkere kamer, of met behulp van een camera met een flitser, en stapelt de foto’s vervolgens op een fotopapier waarop ze in de donkere kamer kunnen worden bekeken. Enkele van de basisvereisten voor het werk van een fotograaf zijn als volgt – ten eerste, als je producten wilt verkopen, heb je foto’s nodig, en ten tweede, als je foto’s wilt maken voor mensen, zoals een tijdschriftomslag, reclame voor een product, enz. Maar als je gewoon zelf foto’s wilt maken, zonder enige vooropleiding, maak dan gewoon je eigen foto’s van dingen die je wilt verkopen, en als je gevraagd wordt om foto’s te maken van een muzikale act, of het kunstwerk van een popster, of op een commercieel evenement, dan zul je in staat zijn om een goede indruk van de man te maken. Het is niet nodig om een intensieve opleiding in fotografie voor te bereiden. Volg gewoon je eigen natuurlijke smaak door een aantal vrijdag- of zaterdagavonden, en je zult er snel gevoel voor krijgen. Als je wilt weten welke apparatuur een ontwikkelingsperiode doormaakt, of een nieuwe camera – of zelfs als je hulp wilt zien voor technische details – ga dan gewoon in de donkere kamer of studio zitten, en je zult in staat zijn om vast te stellen of die bepaalde apparatuur kan worden gebruikt om foto’s van net werk te maken, of dat hier een fout in de apparatuur mogelijk is. Als dat het geval is, zult u van tijd tot tijd materiaal kunnen toevoegen en ervoor kunnen zorgen, en suggesties van de professionals kunnen opvolgen. Maar dit is niet alles. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat een lamp leeg moet zijn om als fotografielamp te kunnen worden gebruikt – in werkelijkheid bestaat er een speciaal soort lamp die licht maakt, net als een echte lamp, maar hij kan vanuit het hoofd worden gevuld. De belangrijke punten om samen te vatten: A.) Technisch gezien is een fotograaf iemand die foto’s maakt – althans dat denkt hij – met behulp van stilstaande beelden op fotografisch papier.

B.) Het is mogelijk om op elk moment allerlei soorten werk te doen door gewoon foto’s te kopiëren, of dat nu tijdens de les is, op het bureaublad, op een tablet, of terwijl je in de donkere kamer zit met een camera. C.) Als je in de doka of op het tafelblad werkt, kun je gemakkelijk fotografische advertenties, nieuwsfoto’s, kunstfoto’s, bruiloften, fotoalbums, tijdschriftomslagen, enzovoort maken. D.) Allerlei werknemers hebben een fotografische carrière – dit is iets wat we heel verkeerd zien. Perfecte werkmotivatie, inzet, concentratie, wilskracht en enige honger naar toenemende beloning zijn noodzakelijk om goede resultaten in de fotografie te krijgen – maar sommigen betwijfelen het praktische bestaan van een fotograaf zonder up-to-date apparatuur. Fotograferen met in de handel verkrijgbare apparatuur is in ieder geval een feit. E.) Professionele fotografen maken foto’s van “populaire dingen”. Van de verkoopafdeling van een cafetaria of een automaat, tot een modetijdschrift, op de bullet train, bij het puin van een ramp, of in een slijterij: je kunt niet naar een foto van deze dingen kijken zonder onder de indruk en geïnteresseerd te zijn. Een beroepsfotograaf is een zakenman die de promotie van zijn zaak ziet. Met welke middelen? Door mensen aan te trekken en te onderwijzen. Om bijvoorbeeld een hotel, een boekhandel of een restaurant te promoten, heeft een fotograaf een fotoverzameling – meestal van foto’s van de interessante gebieden (zoals de loopgraven aan het front van de Somme wanneer een veldslag wordt uitgevochten) – en hij verzamelt en presenteert die.

lees meer:

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.