Hoe maak je een filmscenario?

Documentaire maken

 

 

 

 

Bij een documentaire staat de cineast voor de immense uitdaging expliciet of anderszins gestileerd taalgebruik te gebruiken om het verhaal over te brengen.

In theorie zijn de noodzakelijke elementen voor het maken van een documentaire zoals wij hebben beschreven, de volgende:

De richting van een goede documentaire zou over het algemeen dezelfde moeten zijn, ongeacht of het om een documentaire of een speelfilm gaat.

Een documentaire is een verhaal dat wordt verteld met de bedoeling iets dat het onderwerp van een documentaire is, uit te leggen of af te beelden.

Een documentaire heeft tot doel een aspect van de werkelijkheid te tonen.

Wil een documentaire doeltreffend werken, dan is een belangrijk onderdeel het gebruik van een geloofwaardige verteller om het verhaal te vertellen.

Normale documentaire technieken (in theorie) omvatten:

– Documentaire montage – De montage van knipsel, geluid, kleur en de algemene vorm van een documentaire om het vertellen van het verhaal te versterken. Documentaire montage is iets dat alle cinematografische technieken gemeen hebben en is vaak, zoals sommigen zullen opmerken, een onderdeel van het filmmaken.

– Geluid van een documentaire – Geluid en muziek zijn essentiële onderdelen van de documentaire. Hoe beter de geluidskwaliteit, hoe beter het resultaat van de documentaire.

– Documentaire cuts – Zoals gezegd wordt in de documentaire film gebruik gemaakt van cuts bij de montage. Dit zijn stille passages die worden afgebakend door edits, waarbij onnodige scènes, seksscènes, onnodige dialogen, enz. worden weggesneden.

– Commentaar – Commentaar is een stukje verhaal dat door de omroep wordt overdreven om de verhaallijn van een documentaire kracht bij te zetten en te verfraaien.

– Interviews – Interviews zijn een essentieel onderdeel van een documentaire film. Ze worden meestal afgenomen door professionele journalisten, die door de woestijn van oorlogsgebieden trekken om oorlogsslachtoffers te interviewen of om de oorlog in de komende maanden te observeren. Veel van de documentaires in de ESPN-serie “Active Reporting” zijn op geen enkele manier van geluid ontdaan, zodat de interviews te horen zijn via gesprekken en de gesprekken te horen zijn via de verweving van de interviews.

– Andere soorten beelden – Er zijn beelden van vuurwerk, burgers die de oorlogsgebieden ontvluchten, enz.

Aan de hand van een documentaire kunnen we analyseren hoe de videoverificatie in zijn werk gaat.

De grondbeginselen van deze verificatie zijn de volgende:

1) Gecodeerde videobeelden

2) Gefilmd vanuit hetzelfde perspectief als de opgenomen videobeelden

3) Extreem snel snijden en snelle interactie.

De oudste verificatie wordt gegenereerd, die niet de gecodeerde videobeelden bevat.

lees meer:

Videoproducties Rotterdam

Filmproducties Rotterdam

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.