Hoe kiest u de juiste reclamefotografie

Reclamefotografie

 

 

 

 

Hij weet dat zijn product moet worden opgemerkt, en hij doet al het nodige om ervoor te zorgen dat het wordt opgemerkt. Zijn foto’s zijn relevant in een concurrerende markt, waar een succesvol product niet alleen door zijn esthetische kwaliteiten moet worden onderscheiden, maar ook door een beroep te doen op de wensen, motieven en psychologische behoeften van de klant. Reclamefotografie kan worden gedaan voor elk soort product, sommige creatieve klassiekers, andere enigszins onconventioneel, enz.

Wat betekent reclamefotografie voor de fotograaf ?

Het is belangrijk te benadrukken dat een fotograaf door reclamefotografie vakkennis opdoet, die hem zal helpen bij zijn toekomstige inspanningen als reclamefotograaf. En wanneer een fotograaf met een reclamebureau werkt, kunnen deze commerciële kennis en vaardigheden vaak ook een factor zijn die bijdraagt tot zijn succes in andere aspecten van zijn werk. Natuurlijk, professioneel zijn en het gebruik van de juiste apparatuur verbetert iemands kansen op succes in de reclame. En een uitstekende reclamefotograaf zijn, is erg moeilijk te bereiken voor de beginner.

Reclamefotografen zijn vaak deskundigen op hun vakgebied, maar in hun geval hebben zij een andere plaats in de reclame. Hoewel zij geïnteresseerd zijn in de marketing van fotografie als medium, is het onderliggende doel van hun werk een positieve bijdrage te leveren aan de verkoop van zijn specifieke merk/product.

In deze stap-voor-stap gids zal ik advies geven aan diegenen die meer geneigd zijn tot commerciële fotografie, en aan diegenen die hun weg willen vinden in de commerciële fotografie.

Ten eerste, wat is marketing fotografie ? Bij reclamefotografie is het de taak van de fotograaf om een foto van uw product te laten zien die ertoe bijdraagt dat het opvalt. Op deze manier kan de fotografie de traditionele productfotografie aanvullen, of zelfs vervangen. In tegenstelling tot andere soorten reclamefotografie is de stijl van reclamefotografie zeer divers, zowel wat het onderwerp als de stijl betreft. Net als de modefotograaf weten reclamefotografen heel goed hoe ze mode, modellen en camerastandpunten moeten gebruiken om hun producten te laten opvallen! Voor sommige fotografen is de fotoshoot een ongedwongen aangelegenheid. Voor anderen, in opdracht, voor anderen, professioneel. Waar alle fotografen het over eens kunnen zijn, is dat commerciële reclamefotografie een wetenschap is.

hoe een typische fotografische shoot er in beweging uitziet

Het idee achter reclamefotografie is om te werken met acteurs die bereid zijn hun enthousiasme uit te drukken om een bepaald bedrijf of onderwerp aan te moedigen – door de verkopende kant van het product te laten zien ill het werkt. Denk eens aan twee mensen die voor een product staan en er waarschijnlijk hatelijke opmerkingen over maken. Wat voor effect heeft dat? Kunnen fotografen de perceptie overbrengen die anderen zouden kunnen hebben?

Je kunt een verschil zien in een reclame-opname als je deze twee foto’s kunt zien, gevuld met iemands enthousiasme (reclame) en iemand die teleurgesteld is over het product dat hij op het punt stond te kopen (acteursfoto’s). Onder invloed van de acteursfoto’s zou je naar je gevoel voor smaak kunnen concluderen dat het verkochte product inferieur is of een of ander mankement vertoont. De foto’s zou u vrijwel zeker negatief laten en kiezen voor of het product of de omgeving. Stel dat je een product hebt gekocht en je realiseert je dan dat het gemakkelijk slijt en dat één kant van het product een gekreukte plek heeft (behoorlijk waardeloos product, ik weet het, maar wat kan ik zeggen?). Dat kan je doen nadenken over je aankopen. Er zijn veel situaties, situaties die een commerciële fotograaf probeert uit te beelden voor zijn klant. Het kan lijken alsof het product lelijk is, en de foto’s kunnen ertoe leiden dat de consument het product niet mooi vindt, of op zijn minst de kant waar het op staat. Let wel, ik heb het belang van artistieke visie als onderdeel van de psychologische benadering niet uitgesloten (dat is het ook). Ook moet men opmerken dat gelegenheden, kijken en foto; en niet alleen, “verkoopt het? Veel objectfotografie is “esthetisch gebrekkig”, maar wanneer het een positief resultaat kan opleveren. In die situaties berust de kwaliteit van een commerciële foto heel erg op de spullen, niet alleen op de emotionele waarde.

Neem deze productfotograaf met een mooie omgeving en een duidelijk goed product, en hij moet de juiste belichting hebben voor zijn formaat. Maar weet u hoe die belichting eruit ziet? Voordat je foto’s kunt maken, moet je eerst het beste licht voor je product vinden. Reclamemakers gebruiken verschillende soorten verlichting, studiolampen, buitenlampen, maar één ding is zeker: Een stuk karton geeft je niet echt licht. Je moet in de juiste omgeving fotograferen, en als je een sterk licht hebt waarin je kunt werken, zul je zelfs in een gemiddelde “doosachtige” omgeving slagen.

Dus, wat is verlichting en wat kan het kosten ?

Als je hoogwaardige commerciële fotografie wilt doen, zoals in het interieur en op evenementenlocaties, dan dekt je budget de productie van alle lampen. Als je een extra budget hebt, kun je je lampen veranderen, en afhankelijk van de tijd, je locatie veranderen.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.