De geschiedenis van de tentoonstelling

Documentaire maken

 

 

 

 

 

 

 

 

Een verhaal van Mark Twain bijvoorbeeld heeft een verhaallijn over de Spaans-Amerikaanse oorlog, over zijn jeugd, over zijn vriendschap met Huck Finn, over zijn relatie met familieleden en vrienden, en over de lotgevallen van de onderwijzer op een achterstandsschool in Alabama. De CUC-CLA filmstudenten geven ook de voorkeur aan thematisch verbonden verhalen.

Het gekozen element of geografisch gebied dat het onderwerp van de film uitmaakt, is van tevoren bekend. Dit wordt gedaan door alleen de noodzakelijke details te verzwijgen of te onthullen. De luisteraar wordt aan het begin van de film alleen verteld wat de hoofdthema’s zijn, zoals de staking van de drukkerij, het verlies van soldaten uit de Burgeroorlog bij nachtelijke overvallen op bevoorradingstreinen van de Unie, of van een bejaarde vrouw die is aangerand.

In tegenstelling tot boeken kan een film worden gemaakt met alleen de video-output intercut, in welk geval de tussentitels zijn toegestaan. De in films gebruikte tussentitels zijn niet onderbrekend, maar geven aan waar het verhaal verdergaat. Gewoonlijk worden zij aangeduid als een deel van een groter of zich herhalend verhaal. Zo is de tussentitel voor het honderdjarig bestaan van de Slag om de Drie Zusters van de Vallei in de burgeroorlog het eerste deel van een verhaal. Omdat in dit deel de honderdjarige gebeurtenis plaatsvindt, identificeert de intertekst het overkoepelende thema van de film als een veldslag uit de burgeroorlog, en dit hielp de film te definiëren.

Een documentaire onderwerpt zich aan verificatie en kritiek. De werkprincipes van de regisseur zijn:

– Presenteer geen informatie verder. – Geef de verschillende standpunten zoveel mogelijk een plaats om zich uit te drukken; dit vormt de basis van de professionele integriteit van de filmmaker. – Het verhaal moet dicht in de buurt komen van het aanspreken van het publiek. – De dramaturgie mag niet meer dan een half uur duren. – Het DVD-pakket moet gesaboteerd worden als zijn aandeelhouders van mening zijn dat de film uit ondeugdelijke technische elementen bestaat.

Ben Franklin’s Marathon

Deze beginselen hebben ertoe bijgedragen dat de CUC-CLA’s en andere nevenmaterialen als documentair materiaal kunnen worden gebruikt. Sommige van de anti-oorlog veldnotities, die in de Bataan Dodenmars zijn verdwenen, zijn ook voorgedragen voor classificatie als educatief document.

Alle geaccepteerde zaken van kunst vastgelegd op film zijn nu geclassificeerd als educatief. Het Berkeley Vrede en Onderwijs Project heeft gesponsord:

– De tentoonstelling “San Francisco African American Freedom Cinema”, in de “1930 College Prep School” van San Francisco, was te zien van 18 mei tot 25 juni 2003;

– Het Festival van Cannes 2002 en drie aanverwante films die in de omgeving van Parijs zullen worden opgenomen. De films zullen rechtstreeks worden opgenomen op plaatsen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Amerikaanse arbeidsgeschiedenis en -geschriften, zoals Parijs en Venetië, Le Bourget, L’Enfant, en Montmartre. Onder toezicht van Gene Fund van de CPEG (Conseil français du grand culturegouvernement) en de Franse regering werden filmprojecten in de regio gesteund (Franse “donuts” voor SFBC-leden, wanneer zij meer boeken kopen). (Cursus Abstract nr. 10027)

– De vijandige, persvijandige film over de oorlog in Irak, The Death of Troy, leverde materiaal voor films waarin het beleid van presidentskandidaten en zittend president George W. Bush werd aangevallen. (Samenvatting cursus 2002- 51)

– De sluiting van de Columbine High School (mei 1999-oktober 1999)

– De League of the Revolutionary Minority Voices in North America’s documentaire film uit 1999 over de Black Panther Party,

– De tweede versie van de geschiedenis van de V.S., The New and Improved U.S. History, met kritische kanttekeningen bij ramingen, kalenders, kaarten, voetnoten en kaarten voor alle vijftig staten van de Verenigde Staten. Momenteel staat de film in het teken van de huidige problemen van het U.S. Office of Management and Budget, en de Taxpayer Foundation. Het bevat uit de pagina’s van de CPEP verhalen. De film werd ook geselecteerd voor het Bentonville Document International Film Festival.

– De documentaires van het rooms-katholieke bisdom Los Angeles en zijn bibliotheek, die 20.000 documenten omvat, alsmede het archiefmateriaal van het bisdom, het Los Angeles County Museum of Art en het City College of New York, en van de staat Californië.

– Het proefproject van de CUC-CLA tentoonstelling, Triumviratore, creëerde een filmfestival van 15 april tot 13 mei 1999 in het première operahuis van Italië, Sonnabend. Alle onderdelen van de tentoonstelling waren nodig om de deadline voor inzendingen van de deelnemende Italiaanse filmmakers te halen. En is het meest recente filmarchief in deze sectie.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.